back

Рада оборони Чернігівщини просить жителів області утриматися від носіння військової форми

10 грудня 2018

Шановні жителі Ріпкинського району!

Упродовж дії на території Чернігівщини правового режиму воєнного стану просимо усіх, окрім військовослужбовців ЗСУ, СБУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, утримуватися від носіння військової форми та її елементів.

Варто пам’ятати: під час воєнного стану злочинці можуть використовувати військову форму для реалізації шахрайських схем, експлуатуючи страхи та довірливість населення. Понад те, особи, вдягнуті в однострій, можуть свідомо скоювати провокації, вчиняти резонансні злочинні дії для підриву авторитету та довіри до військових у суспільстві.

Поява невідомих осіб у військовій формі як на території населених пунктів, так і за їх межами може налякати цивільне населення.

Оскільки правоохоронні органи неодноразово закликали жителів бути пильними та повідомляти про появу підозрілих осіб, це також може стати підставою для звернень до поліції небайдужих.

Отже: протягом воєнного стану військова форма має залишатися атрибутом виключно військовослужбовців Збройних Сил України та інших формувань, утворених відповідно до законів України.

Кожен житель області має бути впевненим: людина в однострої — це військовослужбовець, який стоїть на захисті інтересів України.

Саме тому закликаємо цивільне населення у період режиму воєнного стану утриматися від носіння військової форми.

 

Рада оборони Чернігівської області