back

Нарада з керівниками правоохоронних структур району

05 грудня 2018

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко сьогодні, 5 грудня, провів чергову нараду з керівниками правоохоронних органів та силових структур щодо ситуації в районі. В ході наради особливу увагу приділено функціонуванню правоохоронних органів району в умовах правового режиму воєнного стану.

Керівники поінформували про заходи, здійснені підрозділами протягом тижня щодо забезпечення правопорядку в районі.

Начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Юрій Іванішев зазначив, що відділення працює в посиленому режимі. Особлива увага приділяється патрулюванню важливих об’єктів району.

Анастасія Симоненко, начальник Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої прокуратури, поінформувала про розгляд справи в суді за фактом вбивства.

За інформацією начальника Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолія Криси особовий склад підрозділу продовжує несення служби в посиленому режимі. Рятівники готові до виконання завдань за призначенням. Техніка у відділенні справна, запасу пального достатньо. Також, начальник підрозділу повідомив, що протягом тижня відбулась пожежа в селі Олешня. Займання житлового будинку відбулось через несправність пічного опалення, жертв та постраждалих під час пожежі нема. На запит першого заступника голови РДА Олександра Андрушка Анатолій Криса доповів про стан готовності підрозділів МНС в селищах Любеч та Добрянка, про підготовку протирадіаційних укриттів до функціонування в умовах особливого періоду.

Т.в.о. військового комісара Ріпкинського районного військового комісаріату Олександр Іолкін поінформував про роботу військкомату по проведенню призову громадян на строкову військову службу. Ситуація з даного питання критична. Перший заступник голови РДА Олександр Андрушко надав окремі рекомендації та вказівки стосовно вирішення даної проблеми.

Олександр Сайко, начальник відділу прикордонної служби «Добрянка», поінформував, що прикордонники працюють в посиленому режимі в умовах воєнного стану. Доповів про запровадження деяких обмежень щодо перетину кордону та правил поводження у контрольованому прикордонному районі та прикордонній смузі. Також, начальник відділу доповів, що протягом тижня на пункті пропуску в одному з автомобілів виявлено записуючий пристрій, який встановлюється на літальних апаратах. Активізувалась діяльність по контрабандному перевезенню цигарок. За тиждень 29 осіб не пропущено через державний кордон, зафіксована одна спроба незаконного перетину кордону.

У продовження наради Ярослав Бакун, начальник відділу прикордонної служби «Задеріївка» Чернігівського прикордонного загону, поінформував, що відділення також працює в посиленому режимі. Підрозділ готується до прийому військовослужбовців строкової служби. Начальник відділу звернувся з проханням провести роз’яснювальну роботу щодо доведення до населення району та керівників підприємств, установ та організацій наказу командувача військ оперативного командування «Північ» Міністерства оборони України від 30.11.2018 року № 791 «Про додаткові режимні обмеження в межах Чернігівської та Сумської областей на період дії воєнного стану».

Сергій Хомчак, заступник начальника оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Добрянка оперативно-розшукового управління Північного регіонального управління, поінформував, що згідно розпорядження керівництва особлива увага приділяється пунктам пропуску через державний кордон.

На закінчення наради голова райдержадміністрації Борис Мелашенко та перший заступник голови РДА Олександр Андрушко надали окремі рекомендації щодо проведення призову на строкову військову службу, порядку ведення територіальної оборони, нагляду за критичними об’єктами інфраструктури району, здійснення заходів щодо приведення протирадіаційних укриттів у відповідність до вимог та інші.










За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами,
оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації