back

Ріпкинський район у трудовому суперництві посів третє місце в області

14 листопада 2018

Диплом ІІІ ступеня Ріпкинському району за перемогу у трудовому суперництві серед районів в області вручили представники обласної влади голові районної державної адміністрації Борису Мелашенку та заступнику голови районної ради Світлані Ткаченко сьогодні, 14 листопада, у Чернігові на урочистому зібранні з нагоди Дня працівників сільського господарства.

У номінації «Інвестуємо і розвиваємо» перемогу здобуло ТОВ «Імені Шевченка» Ріпкинського району.

Традиційно у третю неділю листопада працівники сільського господарства відмічають своє професійне свято. Тож з цієї нагоди в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм представників галузі вітали заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова та заступник голови облради Арсен Дідур.

— Завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними, — зазначила Наталія Романова. — На сьогодні аграрний сектор Чернігівщини формує значну частину валового внутрішнього продукту та понад 60% загальнообласного експорту. П’ята частина податкових надходжень області — це агропромислове виробництво.

Варто зазначити, що аграрний сектор області налічує 1101 сільгосппідприємство та понад 147 тисяч особистих селянських господарств. Щороку збільшуються валові збори зернових. Так, у 2017-му аграрії перетнули рубіж в 4 мільйони тонн по збору зернових.

Крім того, сільськогосподарські підприємства області поступово збільшують поголів’я корів і протягом тривалого періоду продовжують займати провідне місце в Україні по чисельності великої рогатої худоби.

— Дозвольте від щирого серця подякувати вам — хліборобам, механізаторам, тваринникам, за те, що ви зберігаєте і примножуєте традиції українського села, за самовіддану працю, щедрість душі, теплоту сердець, любов до свого рідного краю, до своєї землі, — звернулася до присутніх заступник голови ОДА і вручила почесні відзнаки.

Серед нагороджених і головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Ріпкинської районної державної адміністрації ТРАНКІВСЬКА Наталія Петрівна, якій за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу та з нагоди Дня працівників сільського господарства оголошено Подяку голови облдержадміністрації .

Першість у трудовому суперництві вибороли Менський (зона Полісся) та Бахмацький райони (Лісостеп). Другими стали Козелецький та Ічнянський райони, третіми - крім Ріпкинського, ще і Борзнянський.




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації
за інформацією департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації