back

Голова РДА Борис Мелашенко взяв участь у Раді регіонального розвитку

13 листопада 2018

На засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулося вчора в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участі Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, були розставлені акценти щодо стратегії розвитку країни.

Обговорювалися ключові питання життєдіяльності регіонів. Серед пріоритетів – завершення процесу децентралізації, масштабне реформування галузі освіти та медицини, підтримка малозабезпечених верств населення через дієву програму субсидій та інше.

Президент доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Обговорити проекти цих планів із суспільством та громадами і прийняти їх на рівні громад. Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, розробити дорожні карти з першочерговими інфраструктурними об’єктами. Наявність таких перспективних планів із затвердженими громадою проектами, механізмами фінансування має в рази підвищити інвестиційні перспективи територій.

Петро Порошенко запевнив, що місцева влада самостійно визначатиметься, як використовувати власні кошти. До того ж, держава пропонуватиме фінансову допомогу в реалізації особливо значимих проектів.

У засіданні Ради регіонального розвитку взяла участь делегація Чернігівщини на чолі з виконуючою обов’язки голови облдержадміністрації Юлією Свириденко. На заході також був присутній Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Користуючись нагодою, Юлія Свириденко особисто подякувала голові Миколаївської обласної державної адміністрації Олексію Савченку за оперативно надану гуманітарну допомогу для Ічнянщини. Адже Миколаївщина однією з перших підтримала жителів постраждалих населених пунктів.

 





















 

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації