back

Привітали ветерана з 90-річчям

05 листопада 2018

3 листопада відзначила свій поважний ювілей ветеран війни та праці, учасник бойових дій Другої світової війни Катерина Павлівна Соловей з Вербичів.

Привітати ювілярку з визначною подією завітали сьогодні, 5 листопада, заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна, начальник Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Анатолій Тужик, голова районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич та вербицький сільський голова Наталія Авраменко.

Катерина Павлівна радо зустрічала гостей у своїй оселі, а вони щиро здоровили її та зичили усіляких гараздів.

Керівники району засвідчили глибоку повагу шановній іменинниці та вручили подарунки та квіти.

Багата на всілякі події доля Катерини Павлівни Соловей. У 10 років вона разом із двома меншими сестричками залишились сиротами, тож раннє сирітство маленької дівчинки загартувало в ній дух непохитної жінки, яка на своєму життєвому шляху пережила безліч тяжких і щасливих моментів.

У війну батьківська хата згоріла, тож довелося жити то у сусідів, то у родичів. Після вигнання нацистів з Вербичів у 1943 році, допомагала у військовому шпиталі, спочатку - на кухні, а потім - санітаром.

З хірургічним шпиталем була у Білорусії, пройшла Польщу, Латвію. У Німеччині пам’ятає, як брали місто Освальд. День перемоги зустріла у місті Нойруппін і до 1946 року у шпиталі лікувала хворих солдатів.

Нагороджена медалями "За взяття Берліна", "За взяття Варшави", "За перемогу над Німеччиною".

Після повернення у рідне село, колгосп надав Катерині Павлівні житло. Тоді вона вийшла заміж та працювала у колгоспі дояркою, ланковою, комірником. Трудовий стаж - більше 46 років. Має нагороди за працю - "Знак пошани" та ін.

Донька разом з сім'єю проживає у Чернігові та часто навідується до матусі.

Вітаючи Катерину Павлівну з ювілейним днем народження, заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна зазначила: "Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню. Дай вам Бог ще багато світлих днів і щасливих років, сімейного затишку, щирої поваги від рідних і близьких та у родинному колі відсвяткувати ще й 100-річний ювілей.”














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації