back

Про виконання бюджету району та впровадження реформ в закладах первинної медико-санітарної допомоги говорили на колегії в РДА

30 жовтня 2018

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко сьогодні, 30 жовтня, провів розширене засідання колегії районної державної адміністрації.

Про впровадження реформи в закладах первинної медико-санітарної допомоги Ріпкинського району в 2018 році доповів заступник головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Остапенко.

Первинну медичну допомогу в районі надають центр первинної медико-санітарної допомоги з амбулаторією загальної практики сімейної медицини в Ріпках, Любечі, Добрянці та 42 ФАПи та ФП.

У КНП «Ріпкинський районний центр ПМСД» зареєстровано 182 штатних посад працівників. З них 18 лікарів, в тому числі 9 лікарів ЗПСМ, середнього медичного персоналу – 64 особи, молодшого медичного персоналу – 47 осіб.

Наразі забезпеченість медичними кадрами первинної ланки складає: лікарями – 6,3 на 10 тисяч населення, середніми медичними працівниками – 25,4 на 10 тисяч населення.

В районі розроблено План спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Ріпкинського району, який складається з 3 амбулаторій ЗПСМ та 13 пунктів здоров’я, де буде надаватися первинна медична допомога лікарями ЗПСМ, терапевтами та педіатрами.

ЦПМСД та його структурні підрозділи підключені до електронної системи охорони здоров’я eHealth. Вже укладені декларації з 16500 жителями району, що становить 61,6% всього населення. Всі заклади первинної ланки підключені до мережі Інтернет та забезпечені комп’ютерною технікою. Підписано договори з Національною службою здоров’я України та МІС e-Helsi.

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Ірина Мельниченко поінформувала виконання бюджету району за підсумками 9 місяців поточного року.

Без врахування міжбюджетних трансфертів, до загального фонду надійшло 58,8 мільйона гривень, до спеціального – 4,5 мільйона.

Бюджетні призначення загального фонду виконані на 116,3 %, понад заплановані обсяги надійшло 8,2 мільйона гривень. Бюджетні призначення спеціального фонду забезпечено на 194,6 %, внаслідок чого до бюджету додатково отримано 2,2 мільйона гривень.

Податку на доходи фізичних осіб, який у структурі доходів місцевих бюджетів займає домінуючу позицію – 50,3%, за січень-вересень отримано в обсязі 29,6 мільйона гривень. Це на 1,3 тисячі гривень, або на 4,7% більше порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Бюджетні призначення звітного періоду за цим податком виконані на 108%.

Податку на нерухоме майно в частині плати за землю надійшло в сумі 13,9 мільйона гривень (121,5% уточнених призначень дев’яти місяців). У порівнянні з січнем-вереснем минулого року надходження зросли на понад 1 мільйон гривень.

Впродовж дев’яти місяців цього року на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам установ, що утримуються з місцевих бюджетів, направлено 89,4 мільйона гривень.













По закінченню колегії відбулась нарада щодо стану проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу в Ріпкинському районі за участю керівництва районної державної адміністрації, районної ради, районного військового комісаріату та сільських, селищних голів.

Представники районного військового комісаріату надали роз'яснення щодо здійснення повноважень органів місцевого самоврядування по призову громадян.

Голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко наголосив на необхідності бездоганного виконання завдань по призову, вказавши на те, що в умовах відбудови української армії слід приділяти особливу увагу підготовці громадян до несення служби в Збройних силах України, тим самим забезпечуючи належну підготовку мобілізаційного ресурсу.














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації