back

Свято сильних, мужніх і безстрашних - патріотична година

16 жовтня 2018

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі кажуть: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат шлюбним вінцем».

Свято Покрови було дуже шанованим для українських козаків, саме тому в цей день відзначають День українського козацтва. В наш непростий час українські воїни, як колись давно козаки, мужньо боронять нашу державу, її цілісність і незалежність на Донбасі і саме тому указом Президента України Петра Порошенка від 14 жовтня 2014 року в цей день ми відзначаємо ще й День захисника України.

Отож, напередодні цих трьох свят в читальному залі Ріпкинської районної бібліотеки для дорослих відбулась патріотична година для учнів старших класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 під назвою «Свято сильних, мужніх і безстрашних».

Бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська розповіла учням історію виникнення свята Покрови Пресвятої Богородиці, про те, як шанували цю ікону на Січі запорізькі козаки і, звичайно ж, про нинішніх воїнів, котрі мужньо захищають наше мирне життя на сході України.

Діти охоче взяли участь у «Козацькій вікторині» та конкурсно-розважальній програмі.

Всі учасники та переможці конкурсів отримали солодощі.

На закінчення заходу учні ознайомились з книжковою виставкою «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух», на якій представлені матеріали про славне минуле нашого народу. Особливо зацікавили молодь книги про козацьку зброю, козацькі човни - чайки, пісні, які співали козаки.








За повідомленням Ріпкинської районної
бібліотеки для дорослих