back

Відзначення Дня захисника України на Ріпкинщині розпочали вшануванням пам’яті

12 жовтня 2018

День захисника України – свято вшанування всіх причетних до втілення благородних цілей – перемоги, миру, безпеки народу України. Це свято кожного громадянина України та всіх українців – цілого народу і його держави.

З нагоди державного свята – Дня захисника України – у Ріпках та районі заплановано цілу низку заходів, зорганізованих зокрема за сприяння районної державної адміністрації.

Перші з них відбулися сьогодні – у переддень свята громада Ріпок урочисто вшанувала пам’ять усіх полеглих за свободу та незалежність України, поклавши квіти до братської могили воїнів, полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів, обеліску Слави, до меморіального комплексу загиблим героям Ріпкинщини – учасникам антитерористичної операції і Небесної Сотні, пам’ятного знаку "Загиблим та померлим в наслідок Чорнобильської катастрофи" та пам'ятника учасникам бойових дій на території інших держав.

Серед учасників заходу – голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, голова районної ради Роман Шупель, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, ветерани, учасники бойових дій на території інших держав, громадськість.

Пам’ять про мужніх воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Цей меморіальний захід – традиційний вияв поваги до жертовності та самовідданості минулих поколінь борців за незалежність України, пам’ять про героїчні сторінки нашої історії, які надихають і нинішніх захисників країни.













Цього дня голова райдержадміністрації Борис Мелашенко побував у Вишневому та Великих Осняках.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу з нагоди Дня захисника України у Вишнівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися урочистості за участю представників місцевого самоврядування, депутатів, ветеранів, рідних загиблого учасника АТО Романа Лося, учнівської молоді та громади Вишневого.

Учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Роману Лосю, розміщеній на фасаді Вишнівської ЗОШ І-ІІ ступенів.















У селі Великі Осняки голова РДА разом з сиберізьким сільським головою Володимиром Хоменком та матір’ю загиблого Героя Небесної Сотні Валентиною Іванівною Мовчан поклали квіти до пам’ятного знаку Герою України, учаснику Революції Гідності Андрію Мовчану.

Небесну Сотню, учасників Революції Гідності та всіх, хто загинув за ідеали свободи та відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність України, вшанували хвилиною мовчання.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації