back

Газопостачання у зоні небезпеки припинено до з’ясування ситуації

09 жовтня 2018

Через надзвичайну ситуацію на військовому складі в Ічнянському районі без газу залишаються понад 5,5 тисячі споживачів.

За попередніми даними, через вібрацію, спричинену потужними вибухами, сьогодні вночі на головному ГРП Ічня спрацював запірний клапан, внаслідок чого в автоматичному режимі призупинилося газопостачання у м. Ічні та с. Гмирянці.

Після цього у ПАТ «Чернігівгаз» було оперативно прийнято рішення про повну зупинку населених пунктів від ГРС «Ічня» і часткову зупинку від ГРС «Лосинівка» та ГРС «Мала дівиця», які також потрапляють у небезпечну п’ятнадцятикілометрову зону. Варто зауважити, що після перекриття засувок газ все одно залишився в комунікаціях, і будь-яка ділянка газопроводу може стати осередком небезпеки.

На теперішній час силами аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Чернігівгаз» припинено розподіл газу мешканцям 11 населених пунктів в Ічнянському та Прилуцькому районах: м. Ічня, с. Гмирянка, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Іржавець, с. Крупичполе, с. Максимівка, с. Рожнівка, с. Монастирище, с. Заудайка, с. Обичів. Внаслідок цього без газу залишається 5515 домогосподарств.

Як тільки стало відомо про надзвичайну ситуацію на 6-му арсеналі, служба 104 «Чернігівгазу» в оперативному режимі розпочала аварійні відключення. На території уражених населених пунктів пролягають газопроводи усіх тисків – низького, середнього та високого, тому, аби уникнути масштабних аварій на газогонах та об’єктах, газовики вжили усіх необхідних дій по забезпеченню, в першу чергу, безпеки населення, — повідомив технічний директор ПАТ «Чернігівгаз» Віталій Черчович.

До зони відключення потрапили 9 ГРП, 28 ШГРП, майже 43 км газопроводів високого тиску, понад 135 км середнього і близько 60 км низького тиску.

Про обстеження газопроводів та відновлення газопостачання до остаточного з’ясування ситуації та повного припинення вибухів мова не йде. Спочатку ПАТ «Чернігівгаз» перевірить газорозподільну мережу на цілісність та проведе обстеження системи на герметичність, і тільки після цього буде прийняте рішення про відновлення газопостачання населених пунктів. До проведення цих заходів буде задіяно близько 50 чоловік особового складу і необхідна спецтехніка.

Про будь-які зміни чи плановане відновлення газопостачання компанія інформуватиме в оперативному режимі.

За інформацією прес-служби ПАТ "Чернігівгаз".