back

"Усі служби працюють в посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям", - Володимир Гройсман

09 жовтня 2018

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прибув до Ічнянського району, де провів засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у зв’язку з пожежею на території арсеналу боєприпасів.

– Усі служби працюють у посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Уся техніка, у тому числі пожежний потяг та літаки, в готовності, – сказав Глава Уряду.

Володимир Гройсман доручив ДСНС та місцевій владі бути постійно на контакті з людьми, організувати місця тривалого розміщення і бути готовими розпочати опалювальний сезон.

– Головне, аби ніхто не загинув, життя і здоров’я – пріоритет. Ми будемо слідкувати за приборканням пожежі. Ми допоможемо все відновити у разі потреби, – сказав Прем'єр-міністр і подякував рятувальникам за оперативність проведення евакуації та облаштування пунктів перебування.

Глава Уряду нагадав, що в листопаді минулого року по всій Україні були проведені спеціальні навчання. Отримані тоді навички виявилися сьогодні в пригоді.

– Поліція контролює територію. Добре спрацювали місцеві органи влади. Все організовано по-людськи. І треба брати з цього приклад, – сказав Володимир Гройсман. – Питання номер один – життя людей.

Прем’єр-міністр, Голова ДСНС України Микола Чечоткін, перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко відвідали один із пунктів перебування евакуйованого населення в селищі Парафіївка, де поспілкувалися із людьми.

Як повідомила Юлія Свириденко, із небезпечної зони евакуйовано 12 тисяч 300 людей. Постраждалих немає. Розгорнуто 18 пунктів для евакуації. Інтенсивність вибухів значно знизилася.

– Люди оперативно евакуйовані. Наразі маємо на дві найближчі доби запас для їх харчування. Вдячні, що відгукнулися підприємці і волонтери. Також будемо використовувати кошти обласного резервного фонду, – зазначила виконуюча обов'язки голови ОДА.

Телефон гарячої лінії: (0462) 678-274.









Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням інформації Кабінету Міністрів України