back

У Ріпкинському районі піротехніками ДСНС знищено два артилерійські снаряди часів Другої світової війни

08 жовтня 2018

До оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області сьогодні, 8 жовтня, о 08:40 год. надійшло повідомлення про те, що на відкритій території поблизу с. Олешня Ріпкинського району виявлено предмет, схожий за ознаками на артилерійський снаряд.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, які прибули за викликом, встановили, що це артилерійський снаряд калібром 122 мм часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території вибухотехніки додатково виявили аналогічний боєприпас. Небезпечні предмети спецавтомобілем були вивезені у безпечне місце та о 12:50 знищені у встановленому порядку.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертають увагу громадян на дотриманні елементарних заходів безпеки. Про підозрілий, схожий на вибухонебезпечний предмет слід терміново повідомити підрозділ ДСНС за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102".


За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області