back

Лісівників району привітали зі святом

17 вересня 2018

Вчора лісівники України відзначили своє професійне свято – День працівника лісу.

З цієї нагоди напередодні, у п’ятницю, 14 вересня, у актовій залі державного підприємства «Добрянське лісове господарство» відбулися урочисті збори.

Вітали лісівників зі святом заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, голова районної ради Роман Шупель та директор ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський.

З найкращими побажаннями та словами вдячності за роботу керівники звернулися до працівників лісового господарства та вручили районні і відомчі відзнаки.

- Дякую вам за невтомну працю і самовідданість, нехай ліс, про який ви так дбаєте, дарує міцне здоров’я, наповнює гарним настроєм, оптимізмом, бажанням жити та творити, - сказала Світлана Тризна, звертаючись до працівників лісового господарства.

Державне підприємство «Добрянське лісове господарство» є одним з найбільших бюджетоутворюючих підприємств району. У державному лісовому фонді лісгоспу 41187 гектарів. Нині у структурі лісгоспу 7 лісництв, 2 потужні нижні склади, транспортний цех та об’єкти соціальної сфери: їдальня, магазини, дитячий ясла-садок. Дбають у лісгоспі і про надійну молоду зміну - у Добрянській ЗОШ І-ІІІ ступенів діє шкільне лісництво.

За підсумками І півріччя цього року ДП «Добрянське лісове господарство» показало найкращі результати фінансово-господарської діяльності серед підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Сплачено до бюджетів усіх рівнів більше 28 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. За цей період лісгоспом збудовано 3,74 кілометра земляного полотна.

Обсяг направленої в переробку деревини склав 9,8 тисячі метрів кубічних.

Довідково. Площа земель лісового фонду Чернігівської області є третьою за величиною в Україні та складає 740 тисяч гектарів. Мовою відсотків: 7% загальнодержавного лісового фонду та 23% території області.

Чернігівщина входить до п'ятірки найбільших виробників деревини серед регіонів. Минулоріч лісогосподарськими підприємствами заготовлено 1564 тисяч кубометрів ліквідної деревини: 55% — лісоматеріали круглі, 45% – паливна деревина.

В області борються зі шкідниками та хворобами лісу. Осередки негативного впливу ліквідовано на близько семи тисяч гектарів насаджень.

З метою забезпечення відтворення вилучених запасів деревини, підвищення продуктивності лісів, запобігання ерозійним процесам, поліпшення навколишнього природного середовища протягом року відтворено 4 тисячі гектари лісу.

За досягнуті успіхи у виконанні виробничих завдань, сумлінне відношення до праці та з нагоди Дня працівника лісу Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

ПЕТРИЧЕНКО Оксану Василівну, бухгалтера Олешнянського лісництва ДП «Добрянське лісове господарство».










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації
за інформацією Головного управління статитиски в області