back

Привітали фізкультурно-спортивний актив району

07 вересня 2018

Завтра в Україні відзначають День фізичної культури і спорту.

Вітання з цієї нагоди фізкультурно-спортивний актив Ріпкинщини розпочав приймати вже сьогодні у Ріпкинській РДА на урочистій зустрічі з керівниками району.

- В галузях спорту та фізичної культури Ріпкинщини є чим пишатися і чого прагнути. Проте і проблем в галузі вистачає. Тож влада всіляко допомагатиме, що стосується створення умов для занять фізкультурою і спортом, - зазначив перший заступник голови Ріпкинської РДА Олександр Андрушко звертючись до учасників зустрічі. Він привітав тренерів, фізкультурників і спортсменів зі святом, побажав нових високих здобутків і вручив принагідні відзнаки.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в районі та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

ДУБОНОСОВУ Надію Миколаївну, тренера-викладача з легкої атлетики Ріпкинської ДЮСШ «Колос»,

МОВЛЯНА Миколу Михайловича,тренера-викладача з боксу Ріпкинської ДЮСШ «Колос».

Спортивна інфраструктура району забезпечена роботою 3 стадіонів, 17 спортивних залів, 96 площинних спортивних споруд, 12 футбольних полів, 2 майданчиками з синтетичним покриттям.

В районі функціонує дитячо-юнацька спортивна школа «Колос». Тут працюють відділення з футболу (смт Ріпки, Добрянка та Замглай), волейболу (смт Ріпки), настільного тенісу (с.Новоукраїнське), легкої атлетики (смт Ріпки), дзюдо (смт Ріпки), боксу (смт Ріпки). Діє 20 фізкультурно-спортивних клубів при сільських та селищних радах.

Вихованці спортивної школи є учасниками районних, обласних та всеукраїнських змагань, на яких постійно займають призові місця.

Так, на обласних змаганнях з легкої атлетики переможцями та призерами ставали Владислав Єрко (виконав ІІІ дорослий розряд), Нікіта Григорук, Валерій Коленіченко, Артур Береговий.

На обласних змаганнях з дзюдо переможцями та призерами ставали кандидат у майстри спорту з дзюдо Анна Бурдук (учасниця Чемпіонату України - 7 місце), Андрій Гордієнко, Єгор Булбак та Анастасія Крекотень на Чемпіонаті області з дзюдо серед юнаків і дівчат до 15 років посіли треті місця.

Учень Ріпкинської ДЮСШ Ігор Машков в складі команди «Юність 2002» м. Чернігів став переможцем Чемпіонату області з футболу, а також посів 4 місце на Чемпіонаті України серед команд Вищої ліги.

На чемпіонаті України з боксу серед юніорок Вероніка Безкровна посіла 5 місце. Данило Пінчук в складі збірної Чернігівської області приймав участь у Всеукраїнських змаганнях з боксу «Хто ти, майбутній Олімпієць?» в смт. Ворохта, де посів ІІІ місце. Команда Ріпкинської ДЮСШ - учасник щорічних обласних змагань з боксу пам’яті тренерів Ніжинщини. Переможці та призери цих змагань - Євген Скляр, Данило Пінчук, Радіон Глухенький, Дмитро Булах, Іван Василенко, Руслан Сваволя, Данило Лященко.

Довідково. В Чернігівській області для спортивних та фізкультурно-оздоровчих занять населення на кінець 2017 року функціонували 2883 спортивні споруди. Серед них 26 стадіонів із трибунами на 1,5 тисячі місць і більше, 411 спортивних залів площею не менше 162 квадратних метрів, 3 лижні бази та стільки ж критих плавальних басейнів, 760 футбольних полів, 252 майданчики з тренажерним обладнанням, 20 тенісних кортів, 97 стрілецьких тирів, кінно-спортивна база, біатлонне стрільбище тощо.

Систематично займалися спортом понад 25 тисяч жителів області, з яких дві третини відвідували дитячо-юнацькі спортивні школи та школи вищої спортивної майстерності. Спортивна робота проводилась із 75 видів спорту, серед них 28 – олімпійські (літні та зимові). Найбільш популярними були футбол, легка атлетика, волейбол та бокс. У 14 видах спорту займалися 437 осіб з інвалідністю.

Крім того, майже 65 тисяч осіб займалися фізкультурою та спортом у навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу.

До роботи у сфері фізичної культури та спорту в області залучено близько 2 тисяч фахівців, з яких 77% мають спеціальну вищу освіту професійного спрямування.

На фінансування сфери фізичної культури та спорту в минулому році використано майже 139 мільйонів гривень, дві третини з них – кошти місцевого бюджету.
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації
за інформацією відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА,
Головного управління статистики у Чернігівській області