back

В районі готуються до відзначення Дня Державного Прапора та річниці незалежності України

16 серпня 2018

Основні моменти підготовки та відзначення найголовніших державних свят - Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності обговорили сьогодні, 16 серпня, в райдержадміністрації на засіданні організаційного комітету за участю керівника апарату РДА Тетяни Кухаренко.

Учасники засідання узгодили формат проведення районних урочистостей та деякі організаційні питання.

План заходів з підготовки та відзначення в районі цих державних свят підготовлено на основі пропозицій структурних підрозділів РДА та затверджено розпорядженням голови районної державної адміністрації від 31 травня 2018 року № 751.

Так, 23 серпня, у День Державного Прапора провотитиметься молебень за Україну біля меморіального комплексу Героям АТО і Небесної Сотні у парку Слави смт Ріпки, відбудеться покладання квітів до пам’ятних знаків, урочиста церемонія підняття прапору на площі Ріпок, традиційна акція «Я - громадянин України» із врученням паспортів 14-річним юнакам та дівчатам та тематична концертна програма за участю артистів молодіжного театру міста Чернігова.

Святкова естрадна програма на честь Дня народження держави відбудеться 24 серпня на головній сцені біля районного будинку культури у Ріпках. Під час проведення свята працюватиме food-зона, святкова торгівля та розваги для дітей.

Крім того, урочисті заходи з нагоди державних свят за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості пройдуть в усіх територіальних громадах району. У бібліотеках району організовані тематичні книжкові виставки та експозиції, присвячені видатним державним діячам, історичним постатям та іншим особам, які зробили вагомий внесок у державотворення. Також передбачені спортивні заходи.

Докладніше із планом заходів можна ознайомитися тут.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації