back

Бібліотека і громада: взаємодія у новому форматі

10 серпня 2018

Про співпрацю бібліотеки, влади і громади говорили за круглим столом у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, де днями зібралися бібліотечні працівники, представники профільних підрозділів органів влади та місцевого самоврядування сіл, селищ і міст області, громадські організації, провідні ЗМІ.

З Ріпкинського району участь у заході взяли директор Ріпкинської районної бібліотеки для дорослих Наталія Лук’яшко, директор районної бібліотеки для дітей Людмила Хрол та завідуюча публічною бібліотекою Любецької ОТГ Людмила Бовда.

Тема для обговорення "Бібліотека і громада: взаємодія в новому форматі" вибрана не випадково, адже триває процес децентралізації влади, реформа місцевого самоврядування, яку відчули на собі й бібліотеки. Процес реформування у всіх по-різному складний. Керівники новостворених ОТГ не завжди розуміють важливість місцевих бібліотек, тому метою круглого столу є популяризація бібліотек як соціокультурних центрів громад.

Організаторами заходу виступили Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка, ГО "Центр Взаємодії", ГО "Чернігівське обласне відділення УБА".

Присутні жваво дискутували щодо того, які бібліотеки потрібні громаді, якими вони мають стати в майбутньому, які нові бібліотечні і сервісні послуги треба розвивати та що мають зробити органи влади, бібліотечні працівники, місцева громада для розбудови сучасної системи бібліотечного обслуговування громадян.

Співпраця з громадськими організаціями та засобами масової інформації є невід’ємною складовою цього процесу. Бібліотеки за сприяння органів влади мають стати потужним, достовірним і оперативним джерелом інформації про свої громади.










За повідомленням Ріпкинської районної бібліотеки для дорослих