back

Рейд по водних об’єктах

25 червня 2018

З метою попередження випадків загибелі людей на водних об’єктах, співробітниками Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС у Чернігівській області проведено рейдову перевірку одного з найбільших в районі місць масового відпочинку людей на Голубих озерах.

Під час рейду рятувальники провели з відпочиваючими інформаційно-роз’яснювальні бесіди щодо дотримання заходів безпеки на воді. Для більш детального ознайомлення з основними правилами під час відпочинку та алгоритмом дій під час рятування потопаючих, фахівці ДСНС вручили громадянам тематичні пам’ятки.

Рятувальники застерегли відпочиваючих, що ні в якому разі не можна заходити у воду після вживання спиртних напоїв, адже це є першопричиною трагічних випадків. Через негативний вплив алкоголю людина втрачає відчуття власної безпеки та не здатна адекватно реагувати на складну ситуацію. Розповіли і про сумну статистику загибелі людей на водних об’єктах та навели численні приклади таких випадків. Посилена увага приділялась бесідам з малечею та батьками. Наголошувалося на тому, що під час відпочинку слід приділяти особливу увагу дітям та в жодному разі не залишати їх без нагляду.

Фахівці ДСНС України вкотре звертаються до громадян з проханням не нехтувати елементарними правилами безпеки під час відпочинку на воді. Варто пам’ятати:

купатися можна лише на спеціально обладнаних для цього пляжах;

якщо такого поблизу немає – вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном;

ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

не запливайте далеко;

ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;

купання дітей повинно відбуватися виключно під наглядом дорослих, які добре вміють плавати;

не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.












Ігор КИСІЛЬ, головний інспектор Ріпкинського
РВ У ДСНС України в Чернігівській області