back

Військові з інших областей вивчали досвід організації навчань територіальної оборони

23 червня 2018

У Чернігівській області завершився черговий день тактичних навчань з територіальної оборони «Північна фортеця — 2018». Сьогодні, 23 червня, з метою вивчення досвіду та особливостей організації зборів резервістів на полігон прибули військові комісари та керівники підрозділів ТО з усіх областей України.

Присутнім продемонстрували порядок дій влади, підрозділів ТО та Нацгвардії при захопленні обласної державної адміністрації умовними сепаратистами, обороні ділянки державного кордону, заняття резервістів з вогневої підготовки та протидії танковим військам ворога.

Проміжні результати проведення навчань озвучив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Сергій Попко. Він зазначив, що вже вдалося виявити як слабкі місця в організації зборів, так і ряд позитивних моментів. Також командувач повідомив, що вже наступного року проведення подібних навчань заплановано в інших областях України.

— З цього року Збройні Сили України перейшли на нову систему територіальної оборони. Це створення нових підрозділів ТО рівня бригада – батальйон. Також відпрацьовано систему приписки особового складу, який залучається до бригад ТО у випадку загострення ситуації в регіоні. Вивчаємо, що необхідно для того, щоб вийти на необхідний рівень підготовки. Адже всі залучені до навчань мають різний рівень військових навичок, — зазначив генерал-полковник Сергій Попко.

















Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації