back

Зустріч з молоддю Ріпкинщини «за круглим столом» з нагоди Дня молоді

20 червня 2018

Напередодні Дня молоді, сьогодні, 20 червня, у райдержадміністрації відбулася офіційна зустріч заступника голови районної державної адміністрації Світлани Тризни з представниками кращої молоді Ріпкинського району.

За "круглим столом" йшлося про стан розвитку молодіжної політики в районі.

Світлана Тризна зазначила, що на сьогодні в Ріпкинському районі проживає понад 7 тисяч молодих людей віком від 14 до 35 років, а це - 25% від загальної кількості всього населення району (загальний показник молоді по Україні 36%).

Найактивнішою молодіжною громадською організацією в районі є Ріпкинська районна молодіжна організація «Співдружність і партнерство активної молоді» (СПАМ), мета якої є культурна та освітня діяльність. Також активно функціонує Ріпкинська районна рада старшокласників, члени якої беруть участь у прийнятті рішень на всіх рівнях у районі.

Молодіжний актив району входить до складу громадської ради при районній державній адміністрації.

З метою створення системи всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, формування необхідних для цього правових, гуманітарних та економічних передумов, надання соціальних гарантій в районі реалізовується Програма «Молодь Ріпкинщини на 2016-2020 роки».

Одним із напрямків даної Програми є національне-патріотичне виховання молоді. Розпорядженням голови районної державної адміністрації в районі створена та діє Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання молоді.

Представники молоді займаються активною волонтерською діяльністю щодо надання допомоги військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО, беруть активну участь всіх районних та обласних заходах, фестивалях, конкурсах та спортивних змаганнях.

Світлана Тризна привітала учасників зустрічі з Днем молоді, побажавши їм завжди бути молодими душею та займати активну позицію в житті району та країни. Вона наголосила, що дуже добре, що в районі є така активна, спортивна та творча молодь, яка хоче творити і вирішувати питання громади.

Під час невимушеної розмови молоді люди охоче розповіли про свої мрії та плани на майбутнє.

Кращим представникам молодого покоління Ріпкинщини заступник голови РДА Світлана Тризна вручила районні відзнаки та подарунки.

За особистий внесок у справу реалізації державної молодіжної політики в районі, активну громадську позицію та з нагоди Дня молоді Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

Борздого Олександра Сергійовича, оператора очисних споруд КП «Ріпки водоканал»;

Самойловича Ігоря Анатолійовича, працівника по обслуговуванню приміщень Вербицької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Максименко Галину Вікторівну, головного спеціаліста загального відділу, організаційної роботи та контролю апарату райдержадміністрації.
























Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації
за інформацією відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту
районної державної адміністрації