back

На Ріпкинщині відбулися Чернігівські педагогічні зустрічі

18 червня 2018

15 червня Ріпкинська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 гостинно приймала педагогів, науковців, письменників – учасників Чернігівських педагогічних зустрічей "Національно-патріотичне виховання на уроках словесності".

Чернігівські педагогічні зустрічі започатковані у 2003 році як захід, що збирає для обміну досвідом учителів-переможців Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінаціях «Українська мова і література» та «Зарубіжна література».

Цьогоріч участь у заході взяли словесники – переможці та лауреати конкурсу «Учитель року» в номінаціях «Українська мова і література» та «Зарубіжна література» з Чернігова, Києва, Херсона, Кропивницького, Полтави, Миколаєва, Дніпра, Рівного, Калуша, Бахмача та ін.

Із вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу освіти, сім'ї молоді та спорту райдержадміністрації Леонід Багмут та розповів гостям про розвиток освіти в районі, її перспективи та досягнення учителів Ріпкинщини.

Про формування національно свідомої, духовно багатої особистості, про роботу вчителів-словесників Ріпкинської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 поїнформувала учитель української мови та літератури, керівник шкільного методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» Тетяна Мороз.

Марія Мазко, заступник директора з виховної роботи Ріпкинської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 продемонструвала систему роботи школи з національно-патріотичного виховання.

Далі гості розповіли учителям-словесникам Ріпкинського району про оновлені й нові програми, про стандарти й підручники, про нові підходи до вивчення словесних дисциплін, про вимоги до сучасного вчителя.

Директор школи Сергій Лебедко презентував заклад та провів екскурсію по кабінетах. Навчальний заклад вразив гостей сучасною технікою, ошатністю, оснащеними всім необхідним для роботи, проектами, які колектив творчих педагогів успішно реалізовує.

Гостей також здивував незвичний кабінет української літератури. Тут немає ні рушників, ні калини, ні печі. Це кабінет української барокової літератури, який свідчить, що Україна була Європою вже тоді, коли сама Європа лише зазнавала становлення й розвитку. Члени театральної студії «Джерело» (керівник Алла Приходько, учитель української мови і літератури, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії) продекламували вірші Лазаря Барановича, які й донині актуальні й доречні, зачіпають проблеми війни і миру, збереження природи і її краси, людських чеснот і вад.

Також у кабінеті української барокової літератури відбулася презентація роману Ганни Арсенич-Баран «Радуйся, Невісто неневісная!». Вдячні читачі поділилися своїми яскравими враженнями від її роману.

Учасники зустрічей також побували на екскурсії в музеї Софії Русової в селі Олешня та відвідали комплекс «Голубі озера».






















За інформацією Чернігівського обласного інституту
післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського