back

Військовозобов’язані з району відбули на навчання у Гончарівське

13 червня 2018

Перша група військовозобов’язаних з Ріпкинщини у кількості 46 осіб сьогодні, 13 червня, зібралася на пункті збору Ріпкинського районного військового комісаріату аби відбути на навчання у селище Гончарівське Чернігівського району.

Там, на військовому полігоні поблизу селища Гончарівське, з 13 по 27 червня відбудуться широкомасштабні експериментальні тактичні навчання резервістів другої черги № 2 119-ї на базі новоутвореної бригади територіальної оборони.

У навчаннях візьмуть участь близько 3700 військовозобов’язаних з усієї Чернігівської області, буде залучено близько 80 одиниць техніки.

Перевірятиметься система оповіщення і збору військовозобов'язаних. Резервісти набуватимуть практичні навички у володінні штатною зброєю, виконуватимуть завдання в умовах, наближених до бойових.

Резервісти протягом навчань безкоштовно забезпечуватимуться військовою формою, харчуванням, проживанням у наметовому таборі та медичним обслуговуванням. Передбачена і грошова компенсація як для безробітних резервістів, так і для працюючих.

Особлива увага під час тренувань приділятиметься дотриманню військовозобов’язаними правопорядку. Вживатимуться заходи для забезпечення громадської безпеки біля збірних пунктів на території всієї області та безпосередньо у Гончарівському, у разі необхідності – оперативного реагування служби екстреної медичної допомоги і рятувальників.

У подальшому подібні тренування планують провести й в інших регіонах країни.














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації