back

Формування та забезпечення батальйону територіальної оборони

23 травня 2018

Ці важливі питання обговорили сьогодні, 23 травня, на нараді з сільськими та селищними головами, яку провів голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко.

У роботі наради взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна, заступник військового комісара Чернігівського обласного військового комісаріату Юрій Борисов, офіцер відділу оперативного обладнання управління територіальної оборони штабу командування Сухопутних Військ ЗСУ Олександр Дятюшкін, офіцер мобілізаційного відділу управління персоналу штабу Віктор Басанець та військовий комісар Ріпкинського районного військового комісаріату Володимир Маковка.

Розпочав нараду голова райдержадміністрації з повідомлення про те, що у період з 13 по 27 червня на базі військової частини в смт Гончарівське будуть проведені навчальні збори батальйону територіальної оборони. Для якісного проведення зазначених зборів необхідно комплектувати батальйон особовим складом. Для цього необхідно залучити військовозобов’язаних, які знаходяться на обліку районного військового комісаріату. Розпорядженням військового комісара Ріпкинського РВК про оповіщення військовозобов’язаних та їх виклик до Ріпкинського РВК сільським (селищним) радам Ріпкинського району було доведено завдання по оповіщенню.

Відповідно до п. 33 Постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 921 «Про порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» виконавчі комітети сільських, селищних рад повинні здійснити заходи щодо оповіщення та доставки військовозобов’язаних. Проте, на даний час ситуація по виконанню завдань дуже складна. З 429 військовозобов’язаних, які повинні бути оповіщені, до районного військового комісаріату з’явилось лише 60 громадян. Борис Мелашенко наголосив на важливості проведення таких навчальних зборів і закликав сільських та селищних голів докласти максимум зусиль, щоб даний захід був проведений якісно.

У продовження наради військовий комісар Ріпкинського районного військового комісаріату Володимир Маковка ще раз довів планові завдання до сільських, селищних голів. Комісар наголосив на тому, що військовий комісаріат готовий до тісної взаємодії з виконавчими комітетами щодо оповіщення військовозобов’язаних. Також, комісар звернувся з проханням допомогти батальйону територіальної оборони з питною водою.

Перед присутніми виступив заступник військового комісара Чернігівського обласного військового комісаріату Юрій Борисов, який доповів про стан оповіщення на збори в інших районах області. Вказав на те, що під час вручення повісток необхідно вести розмову з людьми, роз’яснюючи зміни в законодавстві стосовно тих, хто виявить бажання нести службу в резерві. Також відмітив, що збори в смт Гончарівське будуть проведені на високому рівні в плані тактичної підготовки особового складу. Запропонував підключити до цього заходу районний Центр зайнятості, на обліку в якому є безробітні військовозобов’язані.

В обговоренні проблем стосовно оповіщення військовозобов’язаних взяли участь сільські та селищні голови. Зокрема, замглайський селищний голова Олександр Красківський навів приклад листа, який надійшов з відділення поліції на адресу селищної ради щодо притягнення до відповідальності осіб, які відмовляються отримувати повістки. В даному питанні голови сільських та селищних рад вбачають невідповідність в діючому законодавстві щодо можливості притягнення до адміністративної відповідальності. Військовий комісар пообіцяв підтримку органів місцевого самоврядування з цього приводу.

На закінчення наради голова райдержадміністрації Борис Мелашенко ще раз наголосив на необхідності бездоганного виконання поставленого завдання по формуванню батальйону територіальної оборони та висловив сподівання на порозуміння та добре зорганізовану роботу з боку органів місцевого самоврядування.












За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи
районної державної адміністрації