back

Історика-краєзнавця Анатолія Жагловського привітали з 80-річчям

10 травня 2018

Сьогодні, 10 травня, відзначає свій 80-річний ювілей від дня народження відома людина на Ріпкинщині, активний громадський діяч, історик-краєзнавець Анатолій Іванович Жагловський.

Теплі, щирі слова привітань із побажаннями міцного здоров’я звучали на адресу іменинника від заступника голови районної державної адміністрації Світлани Тризни, голови Ріпкинської районної організації ветеранів України Ірини Вольської-Баскевич та працівників районних бібліотек.

- Приємно привітати з поважним ювілеєм, який ви зустрічаєте у розквіті творчих сил з наснагою та енергією. Ви - відома в районі людина, яка багато років віддала району. В радісний і світлий день народження зичу, щоб у вас було багато друзів у вашій оселі, поряд - здорові і щасливі рідні та близькі, а в серці - живе радість і натхнення, - сказала вітаючи ювіляра заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна та вручила йому почесну відзнаку.

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, багаторічну громадську діяльність, патріотичне виховання молоді та з нагоди 80-річчя від дня народження Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено Жагловського Анатолія Івановича – ветерана праці, члена президії Ріпкинської районної організації ветеранів України.

Анатолій Іванович Жагловський народився 10 травня 1938 року у смт Ріпки Чернігівської області. Після закінчення середньої школи навчався в Охтирському технічному училищі, працював майстром кіноапаратури у Ріпкинському районному відділі культури.

У 1959-1962 роках служив у лавах колишньої радянської армії. Після демобілізації закінчив історичний факультет Полтавського державного педагогічного університету. Працював вчителем у сільській школі.

З 1967 по 1987 роки - лектор товариства "Знання". З 1987 року - вчитель історії і суспільствознавства Ріпкинської середньої школи. Член громадської організації «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури». З 2001 по 2015 рік очолював Ріпкинський районний історико-краєзнавчий музей.

Анатолій Іванович є співавтором двох книг з історії міст і сіл Чернігівської області. Автор історичного розділу, а також розділів "Ремесло" та "Побут" у книзі "Краю Ріпкинський мій", співавтор книги "Дзвони памяті". Постійно публікує свої статті з історії рідного краю у районній газеті "Життя Полісся".








Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації