back

Борис Мелашенко взяв участь у акції "Дерево миру"

19 квітня 2018

"Дерево миру" - так назвали сьогоднішню акцію з насадження дерев на честь загиблих наших земляків: Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана, учасників АТО - Дмитра Куриленка, Дмитра Шелупця та Романа Лося, загиблих в Афганістані і в Другій світовій війні організатори заходу - лісівники державного підприємства "Добрянське лісове господарство" та Ріпкинського лісництва.

Такий захід відбувається щорічно в рамках проведення всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України.

Ця ініціатива стала доброю традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю, учнями шкіл та владою. Люди отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства і особисто долучитися до приємного процесу – висадження молодих дерев.

До участі в акції долучилися голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко, його перший заступник Олександр Андрушко та ріпкинський селищний голова Сергій Гарус.

Також взяли участь та з радістю підтримали захід керівники державних установ району, депутати Ріпкинської селищної ради, учасники АТО та воїни-афганці, вихованці учнівського лісництва Добрянської загальноосвітньої середньої школи на чолі з вчителем біології Галиною Шевченко та громадськість.

Директор ДП "Добрянське лісове господарство" Іван Горохівський тепло вітав учасників акції і відзначив, що примноження зелених скарбів – це дуже благородна справа, яка з кожним роком стає масштабнішою і охоплює все більше людей.

Про важливість даної справи нагадав лісничий Ріпкинського лісництва, голова Ріпкинського районного відділення Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Зогий. Він зазначив, що ця діброва закладається на вшанування пам'яті про всіх загиблих земляків.

Після дружнього запрошення голови адміністрації Бориса Мелашенка «До роботи!», учасники заходу приступили до насадження дубового гаю.

Заліснення зрубу проводилось на місцях торішніх рубок головного користування. Учасники акції в цей день на площі 3,4 гектара висадили 11 тисяч саджанців дуба звичайного у 88 кварталі рекреаційного пункту «Дякова гора» селища Ріпки.

І діти, і дорослі працювали старанно, сумлінно та отримували задоволення від корисної роботи. Гарного настрою ще додавала прекрасна, тепла весняна погода. Всі, хто садив лісові культури впевнені, що посаджені на позитиві деревця, через десяток років перетворяться у молодий ліс, який буде приносити користь.

Підводячи підсумки роботи, голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко подякував організаторам та усім присутнім за активну участь у природоохоронній роботі щодо збереження та поповнення лісового фонду та зазначив, що йому приємно бачити у молодого покоління та громадськості велике бажання долучатися до благородної справи – створення зелених насаджень нашої Ріпкинщини.






















Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації