back

Олександр Андрушко привітав вогнеборців з професійним святом

17 квітня 2018

Сьогодні, 17 квітня, вогнеборці Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають своє професійне свято - День пожежної охорони.

З цієї нагоди у Ріпкинському районному відділі Управління ДСНС України в Чернігівській області відбулись урочисті збори особового складу.

Аби привітати співробітників пожежної охорони, у зібранні взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко та ріпкинський селищний голова Сергій Гарус.

На початку заходу з вітальним словом до усіх присутніх звернувся начальник районного відділу управління ДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса та зачитав привітання Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко вітаючи вогнеборців району зі святом зазначив: "У вашому покликанні вбачається високий обов’язок перед державою і людьми. “Запобігти! Врятувати! Допомогти!” – ці слова є девізом вашої служби, який засвідчує гуманність та жертовність вашої професії. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, миру та щоб пожеж траплялося якомога менше!"- сказав він та вручив подарунок - 5 рятувальних жилетів, які придбані за кошти місцевого матеріального резерву, передбаченого для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій. Тепер з цим спорядженням працівникам районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області буде набагато простіше виконувати завдання з порятунку людей в надскладних умовах та надавати допомогу постраждалим.

Кращим працівникам Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області керівники вручили почесні відзнаки районної державної адміністрації та районної ради.

Довідково. З початку року на території Ріпкинського району рятувальниками районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області ліквідовано 30 пожеж (за відповідний період минулого року - 29), які виникли внаслідок підпалу, порушення правил монтажу, експлуатації приладів опалення, електрообладнання, необережного поводження з вогнем. Збитки від пожеж сягнули більше півмільйона гривень. На пожежах виявлено троє загиблих людей, полум’ям в районі пошкоджено 18 будівель та один легковий автомобіль. Переважна більшість пожеж в районі виникла через необережне поводження з вогнем. Також, протягом трьох місяців цього року зареєстровано два випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких постраждало 7 осіб.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня пожежної охорони Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

Швачка Андрія Васильовича – начальника 6-ї державної пожежно-рятувальної частини (смт Ріпки) Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області.

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено:

Антоненку Сергію Анатолійовичу – пожежному-рятувальнику пожежного поста (смт Любеч) Ріпкинського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області.












Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації