back

Коли очікувати найвищого рівня води в річках на території області

11 квітня 2018

Як повідомлялося раніше, при проходженні цьогорічного водопілля на Дніпрі можливе досягнення і тривале перевищення небезпечних відміток у Ріпкинському та Чернігівському районах. Це може призвести до підтоплень водами Дніпра і Сожу населених пунктів, відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплень ділянок доріг місцевого значення, часткових затоплень територій, об’єктів, приватних садиб у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві зазначених річок.

При проходженні водопілля на Десні тривалий час утримуватиметься затоплення заплави Десни біля Новгорода-Сіверського. Тут передбачають підтоплення водами Десни низько розташованих садиб ряду населених пунктів у Новгород-Сіверському, Коропському, Куликівському, Сосницькому, Менському, Городянському районах.

Наразі наслідки водопілля – затоплені відрізки автодоріг у Сосницькому районі.

Читати також: Увага! Через водопілля на території області підтоплені деякі відрізки автодоріг

Станом на 11 квітня на середніх та великих річках області поширюється весняна повінь. На Десні біля Чернігова зафіксовано рівень води з відміткою 496 сантиметрів над нулем посту. Підвищення рівня за добу склало 14 сантиметрів.

Проте, як повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології, найвищі рівні весняної повені цього року припадатимуть на третю декаду квітня – першу декаду травня.

Так, найбільший рівень води на ділянці Дніпра від села Неданчичі до села Дніпровського, а також на ділянці Сейму від м. Рильск до села Мутин очікується 20-30 квітня. На ділянці Десни від Новгорода-Сіверського до села Розльот – 25 квітня-5 травня. Від села Розльот до Чернігова – 5-10 травня.

Уже 15-20 квітня, за пронозами синоптиків, може значно підвищитися рівень води на Снові біля м. Сновська.

Більш детально з інформацією стосовно проходження водопілля на Чернігівщині та про рівень води у річках області – на сайті Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

За інформацією Чернігівського обласного
центру з гідрометеорології