back

Зробимо Чернігівщину чистішою

06 квітня 2018

Уже традиційно навесні в області проводиться акція «За чисте довкілля». В належний санітарний стан приводяться прибудинкові території, парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики. Ліквідовуються несанкціоновані сміттєзвалища, прибираються ділянки вздовж доріг у межах населених пунктів тощо. Крім того, висаджуються дерева, кущі та закладаються газони і квітники.

Цьогоріч День благоустрою населених пунктів у рамках акції «За чисте довкілля» запланований на 21 квітня. Організацією прибирання населених пунктів займаються місцеві органи влади.

До участі в акції запрошуються колективи органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, представники учнівської та студентської молоді, громадськість.

Довідково. Минулого року в заходах прибирання, благоустрою та озеленення населених пунктів Чернігівщини взяли участь більше 120 тисяч осіб. Під час акції ліквідовано 630 несанкціонованих сміттєзвалищ, зокрема прибрано понад 3 тисячі кубічних метрів побутових відходів. Упорядковано 1035 місць почесних поховань та 2328 кладовищ. Приведено у належний санітарно-технічний стан 164 парки, 252 сквери та 1668 дитячих і спортивних майданчиків.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального
господарства та паливно-енергетичного комплексу
Чернігівської облдержадміністрації