back

Три пожежі за одну добу

21 березня 2018

Упродовж 19 та 20 березня вогнеборці Ріпкинщини ліквідували три пожежі у житловому секторі громадян. Причинами їх виникнення послужили порушення правил монтажу та експлуатації нагрівальних печей і димарів, необережність при палінні. Нажаль, внаслідок дії небезпечних продуктів горіння одна людина загинула.

19 березня о 21 год. 52 хв. до чергової частини ДПРЧ-6 смт Ріпки УДСНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в смт Ріпки. Під час гасіння пожежі рятувальниками з вогню було евакуйовано господаря будинку, який нажаль помер в атомобілі швидкої допомоги.

20 березня о 20:00 до Служби порятунку «101» у Ріпкинському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Березівка, що за 40 кілометрів від районного центру. Перехожі викликали рятувальників і самі до їх прибуття врятували з небезпечної зони 87-річну господарку помешкання. У зв’язку з тим, що пожежу виявили із запізненням, на час прибуття підрозділів ДСНС вогонь встиг перекинутися на розташований поруч житловий будинок сусідів. Рятувальниками чергових караулів 6-го професійного пожежного посту з селища Любеч та 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Ріпки УДСНС України у Чернігівській області у складі 10-ти чоловік особового складу та 3-х одиниць спеціальної техніки пожежу о 21:10 було локалізовано, а о 00:05 остаточно ліквідовано. Ймовірно, причиною загорання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття в будинку господарки, а також пошкоджено покрівлю на площі 7 кв.м житлового будинку сусідів.

Також, 20 березня о 21 год. 05 хв. до чергової частини ДПРЧ-6 смт Ріпки УДСНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу двоквартирного житлового будинку в смт Ріпки. Рятувальниками 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Ріпки та пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувалного загону м. Чернігова у складі 10-ти чоловік особового складу та 3-х одиниць спеціальної техніки пожежу о 21:23 було локалізовано, а о 00:40 остаточно ліквідовано. Ймовірно, причиною загорання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. Вогнем знищено покрівлю та перекриття в будинку.

Рятувальники УДСНС України в Чернігівській області закликають населення слідкувати за протипожежним станом опалювальних печей і димарів, електрообігрівачів, дотримуватися елементарних правил безпеки під час користування ними, а також проявляти обережність у поводженні з вогнем. У разі виникнення пожежі необхідно негайно викликати рятувальників за номером телефону «101».












За повідомленням начальника Ріпкинського РВ УДСНС
України в Чернігівській області
Анатолія Криси