back

Відбулася чотирнадцята сесія районної ради

03 березня 2018

Чергове засідання чотирнадцятої сесії районної ради сьомого скликання відбулося вчора, 2 грудня.

Участь у роботі сесії взяли голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, перший заступник голови РДА Олександр Андрушко, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, районних закладів та установ, причетні до розгляду питань, сільські та селищні голови, представники громадськості та ЗМІ.

Затвердивши часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Першим депутати заслухали інформацію головного лікаря комунального закладу "Ріпкинська центральна районна лікарня" Ріпкинської районної ради Петра Моспанка про функціонування паліативного відділення у Любечі та звернення депутатів Любецької селищної ради.

Потім розглядалися бюджетні питання. Затвердивши зміни до рішення районної ради від 23 грудня 2016 року "Про районний бюджет на 2017 рік" та звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік, народні обранці погодили зміни до рішення районної ради від 27 грудня 2017 року «Про районний бюджет на 2018 рік».

Внесли зміни до Порядку фінансування витрат на безоплатне поховання або відшкодування витрат за здійснене поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, інвалідів війни та осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та середніх цін на ритуальні послуги, затвердженого рішенням районної ради від 27 грудня 2013 року.

Також на пленарному засіданні внесено зміни до районних програм, зокрема, до Комплексної програми протидії злочинності та профілактики правопорушень у Ріпкинському районі на 2017-2019 роки та до Програми «Організація харчування дітей в ІІ семестрі 2017-2018 навчального року та у пришкільних таборах».

Депутати підтримали рішення "Про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ріпкинського району в комунальну власність Любецької селищної ради закладів освіти та вихід зі складу їх засновників", "Про безоплатну передачу рухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ріпкинського району в комунальну власність Любецької селищної ради" та "Про передачу Любецької дитячої музичної школи на баланс Любецької ОТГ".

Крім того, народні обранці погодили низку проектів із землеустрою та затвердили технічні документації по визначенню нормативної грошової оцінки двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Депутатами урешті-решт підтримано реформування друкованого засобу масової інформації та редакції Ріпкинської районної газети «Життя Полісся».






























Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації