back

Мовні перлини для кожної дитини - літературна вікторина

20 лютого 2018

З нагоди Міжнародного дня рідної мови до Ріпкинської районної бібліотеки для дітей вчора, 19 лютого, завітали учні 6-х і 7-х класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 на літературну вікторину «Мовні перлини для кожної дитини».

Діти з цікавістю прослухали розповідь бібліотекаря про наше неоціненне багатство – мову. - Рідна мова! Усім світом вона визнана за одну з наймилозвучніших мов. Вона така мелодійна і неповторна, бо увібрала в себе гомін полів, лісів і морів нашої України,переткана й вишита калиною, барвінком і вишневим цвітом. У ній дзвенить слава запорожців і січових стрільців. Нею написані невмирущі твори Котляревського, Шевченка, Франка, Карпенка-Карого, Лесі Українки, Коцюбинського, Гончара, - зазначила бібліотекар Тетяна Атрощенко.

Відповідаючи на запитання вікторини, діти згадали минуле та пізнали нове, цікаве: яка мудрість,щедрість та гумор притаманні нашій рідній мові.

Дуже активно діти спілкувались та відповідали на питання вікторини, взяли участь у конкурсах «Хроноскоп» та «Мовне асорті», працювали коректорами, виправляючи помилки. Торкнулись найглибшої нашої історії, одного з найдавніших жанрів – прислів’я. І на завершення декламували гумористичні твори відомих українських письменників.










За повідомленням
Ріпкинської районної бібліотеки для дітей