back

На весняний період на Чернігівщині обмежать рух автотранспорту

12 лютого 2018

Через підвищену вологість грунту навесні дорожнє покриття найбільше піддається руйнації. Для запобігання виникнення ямковості та інших деформацій автодоріг впродовж березня-квітня 2018 року рух великовагового транспорту на дорогах загального користування області буде тимчасово обмежений.

Відповідне розпорядження днями підписав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

Терміни дії обмежень на маршрутах визначатимуться відповідними службами за результатами попередніх обстежень та з урахуванням погодних умов і стану дорожнього покриття. ДП «Чернігівський облавтодор» на відведених ділянках встановлюватиме схеми, дорожні знаки, інформаційні панно, що обмежують рух автомобільними дорогами транспортних засобів, загальна маса яких перевищує встановлені обмеження.

Для зручності населення пасажирські перевезення здійснюватимуться у звичайному режимі. Це стосується й руху транспорту служб з надзвичайних ситуацій, дорожніх організацій, техніки, задіяної в проведенні посівної кампанії.

Крім того, за умови погодження з облдержадміністрацією обмеження не поширюватимуться на техніку, що перевозить сільгосппродукцію, якщо її вага не перевищуватиме допустимі норми — до 12 тонн.

Контроль за дотриманням транспортними засобами встановлених обмежень руху здійснюватиме Управління патрульної поліції в Чернігівській області. На території районів за виконання розпорядження відповідатимуть структури, визначені райдержадміністраціями.

Чернігівська митниця інформуватиме перевізників у місцях перетину кордону про введені тимчасові обмеження на автодорогах області та сприятиме в обмеженні руху транспортних засобів, які перевищують встановлені вагові параметри.   

Додержання вагових параметрів транспортних засобів контролюватиметься пересувними комплексами вагового контролю.

 

Розпорядження голови обласної державної адміністрації
«Про збереження автомобільних доріг загального користування області у весняний період 2018 року»
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації