back

До уваги пільгової категорії населення Ріпкинського району, які проживають в будинках з пічним опаленням та використовують скраплений (балонний) газ

06 лютого 2018

Управління соціального захисту населення проводить прийом заяв на виплату готівки на придбання твердого палива та скрапленого газу пільговій категорії населення на 2018 рік. Прохання осіб, які користуються пічним опаленням та використовують скраплений газ, звернутися до сільської (селищної) ради за місцем проживання та подати відповідну заяву.

На 2018 рік гранична сума для виплати готівки на придбання твердого палива з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін поточного року становить 2424 гривень 16 копійок, для придбання скрапленого газу – 242 гривні 42 копійки. Виплата готівки проводиться один раз в рік та надається одна норма на домогосподарство. Якщо особа, має право на відповідні пільги згідно з кількома законами, то вона реалізує таке право за одним законом за її вибором. Якщо особа, яка отримала дану виплату змінює умови проживання (підключення житла до системи газо-, тепло-, електропостачання для його опалення) то отримані нею кошти не повертаються, а пільги з оплати послуг газо-, тепло-, електропостачання для опалення житла надаються особі з наступного бюджетного періоду (наступного року).

Звертаємо вашу увагу, що з 1 липня 2015 року змінено порядок надання пільг, це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 № 389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванню середньомісячного сукупного доходу сім’ї».

Тобто деяким категоріям пільговиків, визначених цією постановою, пільга надається, якщо середньомісячний сукупний дохід на сім’ю пільговика в розрахунку на одну особу, яка має право на пільгу, за попередні шість місяців, не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. У 2018 році розмір соціальної податкової пільги становить 2470,00 грн. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» у разі призначення субсидії, пільги з оплати ЖКП та придбання твердого палива і скрапленого газу у період її отримання, не нараховуються. Тобто призначається або пільга, або субсидія.

За більш детальною інформацією звертатися в управління соціального захисту населення Ріпкинської райдержадміністрації за адресою:

вул. Святомиколаївська, б.114, каб. 106, або за телефоном (04641) 2-16-25.


За повідомленням управління соціального захисту населення
районної державної адміністрації