back

Твої пісні співаємо без тебе: концерт пам’яті Кузьми Скрябіна у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

05 лютого 2018

Твої пісні співаємо без тебе…

Ну як ти там без мене, Україно?

Чи не забули ще моїх пісень.

Я пам'ятаю, кожну ту хвилину,

Що з вами був. Ціную кожен день.

Чи зацвіли сади уже весною?

І що нового каже рідний Львів?

Як би ж я знав, що буде так зі мною,

То, певно, за кермо тоді б не сів...

В наш скрутний час втрат і випробувань дуже важливо пам’ятати героїв невидимого фронту. Одним з таких, безперечно, був Андрій Кузьменко, лідер гурту «Скрябін». Його пісні розтоплюють найхолодніші серця, вони вражають нас своєю чесністю і прямотою, в них Андрій виклав свій погляд на проблеми сьогодення.

2 лютого, в день третьої річниці гибелі Кузьми Скрябіна – українського артиста, шоумена, письменника, актора – учні та вчителі Ріпкинської ЗОШ № 2 підготували концерт пам’яті «Твої пісні співаємо без тебе …».

Глядачі та учасники заходу знову пірнули у спогади про нашого крутого чувака. Знову доторкнулися до неймовірної краси і влучності його слів разом, об'єднавшись, як то було у Києві і Львові. Адже ж він кайфував, коли бачив тисячі піднятих рук та ліхтариків, що рухалися в такт його енергії.

Пісні Кузьми: «Спи собі сама», «Сам собі країна», «Люди як кораблі», «Мама», «Парасолі», «Випускний» звучали у виконанні учнів 8-11-тих класів. Ведучі заходу Анастасія Примаченко та Євгеній Хоменко розповідали про життєвий та творчий шлях артиста, ставлення фанів до свого кумира: «Мама Кузьми зрозуміла масштаби любові до її Андрія на похороні, коли у Львові закінчились квіти... Тобто очевидно скільки людей любили його».

Кузьма був і є, і буде своїм для кожного! Бо людина він така - свій усюди, без рамок, без масок, без фальші.

За кілька днів до загибелі Андрій записав свою останню пісню «Кінець фільму». Стає моторошно, коли наприкінці цієї композиції лунають пророчі слова: «А зараз вже кінець траси, машину у гараж, а зараз вже кінець, а зараз вже кінець фільму... А зараз вже кінець...».

Сьогодні Кузьму Скрябіна називають іконою українського року і звідусіль заголовки кричать про щирість та мудрість Андрія. А талантом він був завжди. Патріотом держави був завжди. Був щирим, простим і, водночас, мудрим, закликав до патріотизму, взаєморозуміння… Маємо надію, що його творчість надихатиме ще не одне покоління молоді.

Кузьма, ми пишаємося тим, що народилися разом з тобою на святій землі України!












Прес-центр учнівського самоврядування
Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2