back

У Ріпках фахівці ДСНС провели рейд місць зимової риболовлі

19 січня 2018

Вчора, 18 січня, фахівцями Управління та Ріпкинського районного відділу УДСНС України у Чернігівській області проведено профілактичний рейд місць зимової риболовлі на річці Мотуз, що протікає в Ріпках.

Рятувальники поспілкувалися з місцевими рибалками, дізналися товщину льодового покрову, яка, доречі, виявилася безпечною, адже перевищує показник у 10 см, з’ясували чи мають вони засоби зв’язку та порятунку.

Фахівці ДСНС розповіли про трагічний випадок з рибалкою, який мав місце в цьому році на водоймі у Чернігівському районі, довели основні вимоги безпеки при перебуванні на льоду, зокрема щодо заборони виходу на тонку кригу, звернули увагу, щоб рибалки не пробивали поруч велику кількість лунок, а також роз’яснили правильність дій у разі провалу під кригу та надання невідкладної допомоги постраждалим.

Крім того, порадили не виходити на лід поодинці та завжди мати при собі засоби зв’язку, порятунку, теплий чай та не вживати спиртні напої, адже вони знижують відчуття небезпеки.

Слід зазначити, що рибалки з порозумінням віднеслися до порад рятувальників та запевнили, що основні заходи безпеки вони знають та намагаються їх дотримуватися. Надзвичайники надали рибалкам тематичні листівки, з якими вони охоче ознайомилися.














За повідомленням Ріпкинського РВ УДСНС
України у Чернігівській області