back

У Великих Осняках ліквідовано скажену лисицю

12 січня 2018

З метою покращення епізоотичної та епідемічної ситуації зі сказу у Ріпкинському районі, на території села Великі Осняки Сиберізької сільської ради та межуючих сільських рад в радіусі 10 кілометрів введено карантинне обмеження. Це дозволить провести заходи з локалізації і ліквідації вогнища сказу червоних лисиць. Таке рішення прийняли сьогодні, 12 грудня, на засіданні профільної комісії райдержадміністрації на чолі з першим заступником голови РДА Олександром Андрушком.

Нагадаємо, днями скажену червону лисицю помітив на своїй присадибній ділянці житель села Великі Осняки. Собака господаря зціпилася з лисицею та прогнала її. Через якийсь час чоловік застрелив цю лисицю на сусідній присадибній ділянці. Контакту лисиці з людьми не було. Собака проти сказу не щеплена.

На місці забиття лисиці працівники ветеринарної служби провели дезінфекцію ранцевим оприскувачем 0,4 % розчину респуру.

Комісія затвердила План заходів по локалізації та ліквідації вогнища сказу по сказу червоної лисиці в с. В. Осняки та навколишній території і загрозливій зоні (всі населені пункти у радіусі 15 км), прилеглих територіях, лісових угіддях Ріпкинського відділення МРП ЧОО УТМР.

Під час зібрання йшлося про епізоотичну ситуацію по сказу в Ріпкинському районі вцілому, про створення запасу необхідних ліків для антирабічного лікування, а також посилення профілактичних заходів.














Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації
за повідомденням Ріпкинського районного управління
Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області