back

Яка ж вона — сучасна школа успіху? Педагоги Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 взяли участь в обласному семінарі

13 грудня 2017

З 1 вересня цього року учні перших класів чернігівської школи № 25, ніжинської № 10, прилуцької № 7 та ріпкинської № 2 навчаються вже за новими навчальними програмами. Ці заклади — першопрохідці області у впровадженні нового Державного стандарту початкової школи в рамках реформи «Нова українська школа».

Загалом для реалізації пілотного проекту-2017 відібрано 100 шкіл по всій країні (всього 200 початкових класів). Відтак, за підсумками «пілоту» сформують нову навчальну програму, за якою з 2018 року навчатимуться всі учні початкових класів.

Перші результати впровадження проектів, як зазначають педагоги Чернігівщини, вже є: діти більш розкуті, активні, комунікабельні, творчо мислять. Тож вчора, 12 грудня, заступники директорів з навчально-виховної роботи пілотних шкіл (вони ж є наставниками проектів) ділилися у Чернігові набутим досвідом під час обласного семінару «Нова українська школа — нові підходи до навчання та викладання».

Учасниками семінару стали і представники з Ріпкинського району - вчителі Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Тетяна Кондратенко, Наталія Бібік та Світлана Лоєвець.

Оскільки семінар проходив в обласному центрі, його учасники відвідали чернігівську школу № 25, де побували на ранковій зустрічі першокласників, інтегрованому курсі «Я пізнаю світ» та занятті з іноземної мови.

 

 

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації