back

У День Гідності і Свободи вшанували пам’ять Героїв

21 листопада 2017

Обов’язок кожного українця — пам’ятати патріотів, які виборювали свободу і честь своєї батьківщини.

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, голова Ріпкинської райдержадміністрації Борис Мелашенко за участі очільників громад, матерів загиблих Героїв, учасників АТО, громадськості вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО та тих, хто сьогодні боронить незалежність нашої держави.

У селі Великі Осняки Ріпкинського району квіти лягли до могили та пам’ятного знаку учасника Революції Гідності, Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана. Він загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера на Майдані Незалежності у Києві. Посмертно Андрію Мовчану присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

У Ріпках до могил загиблих учасників АТО Дмитра Куриленка та Дмитра Шелупця представники влади і громадськості сьогодні поклали квіти, в знак їх світлої пам’яті cхилили голови під час хвилини мовчання.

Військовослужбовець контрактної служби Дмитро Куриленко загинув від отриманих осколкових поранень при виконанні бойового завдання 28 квітня 2014 року у с. Кутузівка Донецької області. Указом президента України №599/2014 від 19.07.2014 р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

Дмитро Шелупець, старший солдат, водій-електрик 2-го зведеного польового гвардійського вузла зв’язку Генерального штабу Збройних Сил України помер від тяжких поранень 11 лютого 2015 року внаслідок обстрілу у районі міста Дебальцеве Донецької області.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У промовах відзначили незламність, патріотизм і любов до батьківщини Героїв, що загинули відстоюючи сувренітет і територіальну цілісність України.

Вічна їм слава! Герої не вмирають!






















Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації