back

Кожен може долучитися до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

09 листопада 2017

Сьогодні, 9 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови проводитиметься унікальний захід — Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Його започатковано ще у 2000-му році з метою пропагування грамотності, підтримки розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури.

 

До уваги!

Радіодиктант транслюватиметься в ефірі Першого каналу Українського радіо, Першого національного телеканалу України з 12:30 год. Усі бажаючі можуть долучитися до його написання.

Девіз цьогорічного радіодиктанту: «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Щоб написати радіодиктант, потрібно мати приймач чи доступ до Інтернету, де можна слухати онлайн «Українське радіо».

Диктант, написаний від руки, потрібно надіслати до 10 листопада на адресу: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс: 01001. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Також можна диктант відсканувати і надіслати упродовж 24 годин із початку акції до 10 листопада в електронному вигляді на e-mail: [email protected]а.

11 листопада об 11:11 год. на сайті «Українського радіо» буде опубліковано текст радіо диктанту, і кожен зможе себе перевірити.

У грудні, до Дня святого Миколая, в ефірі «Українського радіо» оголосять переможців та надішлють їм посилками призи — книги.

За інформацією сайту
Чернігівської облдержадміністрації