back

Актуальні питання розглянула Громадська рада при РДА

06 жовтня 2017

П’яте засідання Громадської ради при Ріпкинській райдержадміністрації відбулося сьогодні, 6 жовтня, у залі засідань РДА.

Участь у роботі зібрання взяла в.о. голови райдержадміністрації Світлана Тризна. Вела засідання голова Громадської ради Римма Олексенко.

Відповідно до порядку денного громадські активісти району розглянули три питання.

Про оздоровлення дітей та учнівської молоді в літній період детально доповіла завідувач сектора у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Антоніна Мохнач.

Роз'яснення по цьому питанню надала в.о. голови райдержадміністрації Світлана Тризна.

Після обговорення представники громадськості Ріпкинщини вирішили звернутися до сільських та селищних голів з пропозицією передбачити у бюджетах своїх громад кошти на оздоровлення дітей та учнівської молоді.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Мельниченко проаналізувала формування та ефективність використання коштів районного бюджету.

Громадські активісти у ході обговорення даного питання висловили низку слушних зауважень, зокрема, щодо вартості харчування в навчальних закладах району. Вони вирішили звернутися до депутатів районної ради та голів громад із пропозицією переглянути вартість харчування дітей у навчальних закладах району та збільшити його до 10 гривень на день.

По питанню сприяння налагодженню дружніх відносин між територіальними громадами України та європейських держав поінформувала голова Громадської ради, голова правління громадської організації «Центр сприяння розвитку громад» Римма Олексенко. Вона зазначила, що в рамках проекту "Польсько-українська молодіжна академія самоврядування 2017" делегація Ріпкинського району днями відвідає Польщу. Цей проект реалізується в рамках конкурсу, зорганізованого Польсько-Українською Радою Обміну Молоддю. Під час візиту молодь зустрінеться з лідерами польських громадських організацій, відвідає уряди органів місцевого самоврядування та навчальні семінари у гміні Полчин-Здруй.

Також Громадська рада обговорила ще ряд актуальних питань, визначилась із датою наступного засідання та місцем проведення, яке запланували провести орієнтовно 10 листопада поточного року у Ріпкинській гімназії.














Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації