back

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко привітав рятівників із професійним святом

15 вересня 2017

Щорічно, починаючи від 2008-го року, 17 вересня в Україні відзначають День рятівника.

З цієї нагоди сьогодні, 15 вересня, в актовій залі Ріпкинського районного відділу управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області відбулись урочисті збори працівників оперативно-рятувальної служби району, ветеранів, керівництва району та селища.

Привітав людей мужньої професії, зокрема голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко.

"Порятунок людського життя – відповідальна, складна і дуже почесна справа, що вимагає високої кваліфікації, ініціативності, відповідальності та мужності. Відзначення вашого професійного свята є державним визнанням неоціненного внеску рятівників у забезпечення надійного захисту життя людей від вогню та стихій. Відрадно знати, що саме наш районний відділ поповнено автомобілем спеціальної оперативно-рятувальної техніки, одним із п'яти зразків, що надійшли у парк рятувальників Чернігівської області з початку 2017 року. Це суттєво покращує стан технічного забезпечення і, як наслідок, підвищує якість вашої роботи в цілому," - відзначив голова РДА Борис Мелашенко вітаючи рятівників із професійним святом.

Вже традиційно він вручив принагідні відзнаки та надувний човен Kolibri КМ-360Д Профі, який використовуватиметься рятувальниками під час надзвичайних ситуацій на воді.

За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у справу цивільного захисту населення та з нагоди Дня рятівника Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено Сергія Сердюка – водія ППП-6 (смт Любеч) ДПРЗ-1 УДСНС України у Чернігівській області.

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено Максиму Каюку – пожежному-рятувальнику ДПРЧ-6 (смт Ріпки) ДПРЗ-1 УДСНС України у Чернігівській області.

На подвір’ї районного відділу УДНС України в Чернігівській області на огляд усім охочим рятівники виставили нову спецтехніку, яку районний відділ отримав у червні цього року під час урочистого відкриття ХХV чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту, що проходив на території спортивно-оздоровчого комплексу Управління ДСНС України у Чернігівській області у селі Новий Білоус.

До речі, перші пожежні загони виникли на Чернігівщині ще у 1775-у році. Нині усіх людей Ріпкинщини щоденно убезпечують від надзвичайних ситуацій 54 рятівники Ріпкинського районного відділу Державної служби надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області.






















Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації