back

Напередодні свята відзначили спортивних активістів району

08 вересня 2017

Традиційно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту - свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту. З цієї нагоди напередодні свята, сьогодні, 8-го вересня, у райдержадміністрації кращих зі спортивно-фізкультурної когорти урочисто відзначили районними нагородами.

На адресу фізкультурників і спортсменів прозвучало чимало вітальних слів з побажаннями нових високих здобутків та перемог у змаганнях на славу нашого району.

У вітальному слові завідувач профільного сектору райдержадміністрації Антоніна Мохнач коротко розповіла про здобутки Ріпкинщини в галузях спорту та фізичної культури.

Районна влада завжди сприяє розвитку фізичної культури і спорту на території району. В районі працює Програма розвитку фізичної культури та спорту Ріпкинського району на 2017-2020 роки, згідно якої проводяться відповідна робота. За ініціативою районної державної адміністрації та сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації впродовж року проведено ряд спортивно-масових заходів, в тому числі спортивні змагання до всіх державних свят, визначних і пам’ятних дат з зулученням державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування, депутатів районної, сільських та селищних рад, освітян, правоохоронців, військовослужбовців, лікарів, учасників АТО, працівників підприємств, установ та організацій.

У рамках співпраці з обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», обласним відділенням Національно-олімпійського комітету України в Чернігівській області у районі проведено «Веселі старти», «Мама, тато, я – спортивна сім'я», «Олімпійське лелеченя», зустрічі з відомими спортсменами тощо. До речі, переможець районного етапу «Мама, тато, я – спортивна сім'я» - сім'я Куліш взяла участь в обласному етапі даних змагань, де посіла третє місце.

У напрямку популяризації та розвитку фізичної культури і спорту в районі працює громадська організація фізкультурно–спортивного товариства «Колос» та дитячо-юнацька спортивна школа «Колос». Як зазначив голова Ріпкинської районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Микола Голік, в районі збережена мережа фізкультурно-спортивних закладів та не допущено їх перепрофілювання. При сільських та селищних радах діє 20 фізкультурно-спортивних клубів.

Загальна кількість людей, які систематично займаються спортом в районі, становить понад 3 тисячі, з яких більше 240 дітей відвідують секції дитячо-юнацької спортивної школи. Тут діють відділення футболу (смт Ріпки – тренери Микола Голік, Микола Мазепа, смт Добрянка - тренер Олександр Боличев, смт Замглай - тренер Олексій Пащенок), волейболу (смт Любеч - тренер Анатолій Федорченко), настільного тенісу (с.Новоукраїнське - тренер Валерій Міщенко), легкої атлетики (смт Ріпки - тренер Надія Дубоносова), боротьби дзюдо (смт Ріпки - тренер Тетяна Олійниченко), боксу (смт Ріпки - тренер Микола Мовлян).

Спортсмени району гідно представляють Ріпкинщину на обласних змаганнях. Так, за підсумками комплексних обласних спортивних змагань 2016 року під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» з 8 видів спорту Ріпкинська районна дитячо-юнацька спортивна школа посіла ІІ місце серед 12 спортивних шкіл обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос». В сезоні 2016-2017 років волейбольний клуб «Ріпки» став переможцем обласних змагань у Другій лізі, волейбольний клуб «Любеч» посів друге місце. Вже п’ятий рік поспіль проводилися обласні змагання на «Краще спортивне село Чернігівщини» серед сільських та селищних рад. Наш район гідно представили спортсмени Замглайської селищної ради та зайняли загальне ІІ місце серед 13 команд області.

Сільські голови, керівники закладів, устанок, підприємств та аграрії постійно підтримують свої команди і вносять значний особистий вклад у розвиток фізичної культури та спорту на території своїх громад та в районі.

За сумлінну працю, значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту в районі та з нагоди Дня фізичної культури і спорту України Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

Дем`яненка Олексія Михайловича – вчителя захисту Вітчизни та фізичної культури і спорту Ріпкинської гімназії,

Шульгу Михайла Михайловича – начальника відділу у Ріпкинському районі Міжрайонного управління у Ріпкинському та Чернігівському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено:

Обитоцькому Олексію Володимировичу – документознавцю провідному фінансового управління районної державної адміністрації,

Риді Сергію Анатолійовичу – тимчасово непрацюючому,

Какадьору Сергію Олексійовичу – фізичній особі-підприємцю, ветерану спорту.














Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації