back

Президент доручив невідкладно провести ретельне розслідування ситуації щодо нібито постачання ракетних двигунів чи відповідних технологій до Північної Кореї

17 серпня 2017

Президент Петро Порошенко доручив невідкладно перевірити оприлюднену виданням «The New York Times» інформацію про нібито постачання з України ракетних двигунів чи відповідних технологій до Північної Кореї та доповісти про результати протягом трьох днів.

«Україна сумлінно дотримується міжнародного режиму нерозповсюдження. Добровільно позбувшись третього за потужністю ядерного потенціалу в світі, ми зробили унікальний внесок у міжнародну безпеку і ніколи б не дозволили собі поставити під сумнів нашу відданість міжнародним зобов’язанням», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив: «Якими б абсурдними не виглядали обвинувачення України, як відповідальні партнери, ми маємо уважно перевірити оприлюднену виданням «The  New York Times» інформацію про нібито постачання ракетних двигунів чи відповідних технологій до Північної Кореї».

Президент доручив невідкладно, під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова та із залученням Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, а також державного підприємства «Південмаш» та конструкторського бюро «Південне», провести ретельне та всебічне розслідування ситуації та доповісти про результати протягом трьох днів.

«Переконаний, що це дозволить достеменно підтвердити надуманість припущень про «український слід» у північнокорейській балістичній історії та, ймовірно, локалізувати справжнє джерело і задум цього безпідставного фейку. Україна дорожить своєю діловою репутацією надійного партнера у сфері захисту і нерозповсюдження ракетно-космічних технологій», - наголосив Петро Порошенко.

 

Прес-служба Президента України