back

Дітям журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, призначено стипендії - Указ Президента

16 серпня 2017

Задля підтримки дітей представників ЗМІ та забезпечення їх соціального захисту Президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям журналістів, які загинули у під час виконання службових обов'язків. Відповідний Указ № 217/2017 Глава держави підписав вчора, 15 серпня.

Згідно з документом стипендії отримуватиме донька капітан-лейтенанта, редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України «Бриз» Дмитра Лабуткіна – Кіра, донька фотокореспондента газети «Сегодня» Сергія Ніколаєва – Валерія та син журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія – Максим.

Стипендія Президента України дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв’язку з виконанням службових обов’язків, була заснована у квітні 2002 року. У 2015 році своїм Указом Петро Порошенко збільшив суму виплат до розміру 1,5 прожиткового мінімуму. Виплати призначаються і здійснюються дітям до 18 років, а у разі навчання за денною формою у навчальних закладах, стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років.

 

Прес-служба Президента України