back

Практичні питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень обговорили на навчанні

11 серпня 2017

У райдержадміністрації сьогодні, 11 серпня, відбулося навчання на тему «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Участь у заході взяли державні реєстратори, адміністратори районної державної адміністрації та державні реєстратори Малолиственської сільської ради.

Навчання провела начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Світлана Федчун.

На порядку денному – практичні питання роботи державних реєстраторів та адміністраторів у процесі здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Учасники навчання обговорили зміни в законодавстві про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та Порядок ведення державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Світлана Федчун зокрема зупинилася на положеннях статтей Бюджетного кодексу України щодо стягнення адміністративного збору за реєстрацію нерухомості, ознайомила присутніх з оновленнями Державного реєстру прав на нерухоме майно та методичними рекомендаціями у напрямку реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Також вона розповіла про здійснення контролю, порядок розгляду скарг у сфері державної реєстрації та відповіла на всі поставлені питання.












Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації