back

Геннадій Зубко: Уряд розпочав верифікацію субсидій

21 липня 2017

Сьогодні потрібно проводити верифікацію субсидій і визначити тих, хто дійсно потребує державної підтримки. Коли Уряд приймав рішення про ринкову вартість газу, держава запровадила інструмент захисту громадян. Наразі велика частина домогосподарств — майже сім мільйонів — отримують субсидії. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

— До кінця 2017 року з бюджету на субсидії витратять 70 мільярдів гривень. Витрачати такі кошти на субсидії і не інвестувати в енергоефективність ми не можемо як держава, яка прагне бути енергонезалежною, — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр зазначив, що в першу чергу потрібно проводити верифікацію, в другу — монетизацію, і найголовніше — необхідно рухатися до збільшення доходів громадян. За його словами, верифікація субсидій уже почалася на рівні місцевих органів влади.

Вчора на Уряді було прийнято рішення щодо створення центрального реєстру, де буде зібрана вся інформація про отримувачів субсидій.

— Після того, як ця інформація буде сконцентрована у центральному реєстрі, будуть прийняті рішення щодо верифікації, — зазначив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України