back

Вшанували пам'ять жертв війни

22 червня 2017

22 червня - трагічна дата в історії нашого народу. Україна схиляє голову у скорботі і вшановує пам'ять жертв війни. Цього дня 76 років тому розпочалася жорстока і бездушна війна, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу землю.

Виявляючи глибоку повагу до захисників Вітчизни – героїв Другої світової війни, які поклали своє життя на вівтар Перемоги, голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, представники підприємств, установ, організацій та громадськість району взяли участь у мітингу-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні «Спогади страшних часів».

- Український народ потерпав від масових розстрілів, переслідувань, примусової праці, заслання у концтабори. Але героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до Батьківщини допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути довгоочікувану, омріяну Перемогу, - зазначив голова РДА Борис Мелашенко.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квітів до братської могили воїнів-визволителів, обеліску Слави.

Благочинний Ріпкинського району, настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей о.Іоанн (Голоботовський) біля меморіального комплексу героям АТО і Небесної Сотні провів заупокійну літію за загиблими захисниками України.

Все далі в історію відходять події тих років, коли наш народ проявив героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Все менше залишається поруч з нами живих свідків того страшного лихоліття. І саме від нас залежить, щоб залишилася пам’ять про них, про їхні ратні подвиги, що стали взірцем для патріотів України, які сьогодні гідно відстоюють єдність та незалежність нашої держави.

Вічна і світла пам'ять воїнам-переможцям!
























Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації