back

Марина Порошенко підтримує інклюзивну освіту на Чернігівщині

21 квітня 2017

Понад сімдесят фахівців з інклюзивного навчання з різних районів Чернігівщини отримали сьогодні сертифікати про підвищення своєї кваліфікації під час триденного тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Особливої ваги цьому заходу надала участь у ньому Марини Порошенко — дружини Президента України, голови Ради Благодійного Фонду Порошенка. Саме цей Фонд став ініціатором та організатором національного проекту, до якого вже долучилися Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області. Мета проекту — створення і розвиток інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.

За словами Марини Порошенко, інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього: «Вона дозволяє учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на працевлаштування та реалізацію у житті».

За статистикою, сьогодні в Чернігівській області лише 11% шкіл надають освітні послуги за інклюзивною формою навчання – 62 навчальних заклади. У них навчається 116 учнів з особливими освітніми потребами. Однак лише 29% «особливих» дітей регіону охоплені інклюзією.

Тож, як зазначила дружина Глави держави, в області є над чим працювати в цьому напрямку.

Тренінги з інклюзивної освіти проводились на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування. Там же у дружній та невимушеній обстановці дружина Президента України Марина Порошенко та голова облдержадміністрації Валерій Куліч вручили учасникам тренінгу сертифікати.
















Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації