back

У навчальних закладах району відбулися 3-денні навчально-польові збори

21 квітня 2017

Виховання патріотичних почуттів у молоді в розрізі подій сьогодення набуває дедалі більшої актуальності. Важливо у стінах школи сформувати готовність до виконання конституційного обов’язку захисту Вітчизни, набуття учнями знань, умінь та навичок, необхідних для цього.

З метою формування національної свідомості, патріотичних почуттів, готовності захищати народ України, свою Батьківщину, виховання духовно та фізично розвиненого молодого покоління у загальноосвітніх навчальних закладах району проведені триденні навчально-польові збори, якими охоплені випускники 11 класів. Учні мали можливість закріпити на практиці теоретичні знання з тактичної, вогневої, стройової, основ медико-санітарної підготовки та продемонструвати рівень фізичної підготовки.

Уже традаційно на базі військової частини А1815 смт Гончарівське 19 квітня проведено навчальні заняття з вогневої підготовки. 136 юнаків та дівчат мали змогу на практиці закріпити теоретичні знання з підготовки до стрільб та перевірити на влучність справжню бойову зброю – АК-74. Учасники стрільб відвідали виставку інженерно-саперного обладнання, приміряли на себе спорядження сапера, ознайомились із зразками нової техніки, що перебуває на озброєнні української армії.

Учителі предмету «Захист Вітчизни» зробили все можливе для того, щоб зробити триденні збори цікавими, корисними та результативними, адже головне завдання – це якісна підготовка учнів до військової служби у Збройних Силах України та виховання справжніх патріотів країни. Сподіваємося, що набутий практичний досвід допоможе зорієнтуватися в нестандартних ситуаціях, а може, й врятує чиєсь життя.
















За повідомленням відділу освіти
районної державної адміністрації