back

Президент України провів зустріч з Державним секретарем у закордонних справах та справах Співдружності та Державним міністром з питань Збройних сил Великої Британії

20 квітня 2017

У Лондоні Президент Петро Порошенко зустрівся з Державним секретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борісом Джонсоном, та Державним міністром з питань Збройних сил Майком Пеннінгом.

Президент України висловив вдячність британській стороні за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Було зазначено, що, як одна з країн-гарантів незалежності України за Будапештським меморандумом, Велика Британія може відіграти важливу роль у забезпеченні безпеки в Україні.

Співрозмовники обговорили розвиток подій на Донбасі. Йшлося про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань у рамках мінського процесу та відновлення територіальної цілісності України.

Обговорювалися також питання продовження британської технічної та фінансової допомоги Україні, а також посилення двосторонньої військової співпраці з метою протистояння російській агресії.

Окрему увагу було приділено економічному співробітництву та започаткуванню діалогу з метою спрощення візового режиму для громадян України.

Було домовлено про проведення 6 липня у Лондоні міжнародної конференції щодо реформ в Україні. Йшлося також про посилення взаємодії у сфері кібербезпеки та протидії пропаганді.

Представники силового блоку Уряду Великої Британії заявили, що вихід країни з Європейського Союзу не позначиться на рівні співробітництва між Британією та Україною.

Прес-служба Президента Україна