back

Джура єднає!

14 квітня 2017

Однією з цікавих, інтерактивних сучасних форм позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання підростаючого покоління, важливим засобом формування патріотичної свідомості стала Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Мета гри «Джура» співпадає з основним завданням навчальних закладів – виховати юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самовідданості та активної громадянської позиції, здорового способу життя та фізично розвиненої особистості. Той, хто знає історію України, погодиться, що однією з найяскравіших її сторінок стала козаччина. Сторінка ця писана не лише списами та шаблями, а найблагороднішими й найсвятішими пориваннями. Вона засвідчує високу духовність, культурні традиції нашого народу, його шляхетну вдачу та лицарські звичаї. Тому й не дивно, що ідейні принципи змагань виходять із лицарського покликання «Служіння Богові, Батьківщині, ближнім».

У вівторок, 11 квітня, на базі районного Центру дитячої та юнацької творчості проведено гру «Сокіл» («Джура») для його вихованців. Участь у грі взяли шість роїв: «Козачата», «Бджілки», «Капітошки», «Сонечка», «Соколята» та «Діти кока-коли».

Учасники змагалися у таких конкурсах: «Ватра», «У колі друзів», «Теренова гра», туристсько-спортивна смуга перешкод, «Рятівник», «Відун» та силові змагання «Перетягування линви».

Команди боролися за перемогу відчайдушно, а дорослі, переживали за кожну з них. Юні джури виявили неабияку спритність у конкурсі туристсько-спортивна смуга перешкод, прекрасно зорієнтувалися на місцевості у конкурсі «Теренова гра», виявили хороші знання під час проведення історичної вікторини.

Найбільше призових місць виборов рій «Козачата», який у загальному підсумку й отримав перемогу.

Команди, усі без винятку, були нагороджені дипломами, отримали солодощі та поласували справжнім козацьким кулішем.


























За інформацією Ріпкинського районного
Центру дитячої та юнацької творчості