back

Переваги та принади навчання у Національному технічному університеті України представили майбутнім абітурієнтам

23 березня 2017

Презентація спеціальності «Галузеве машинобудування» та кафедри конструювання верстатів і машин механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" для учнів старших класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Ріпкинської гімназії та Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася днями у приміщенні актової зали Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2. Гостей з Києва зустріли директор школи Сергій Лебедко та заступник директора з виховної роботи Наталія Крутченко.

Зустріч відбулася за підтримки Ріпкинського відділення Чернігівського земляцтва та його керівника Олександра Литвина.

Профорієнтаційна робота є невід’ємною складовою в роботі Ріпкинського відділення земляцтва, яка поєднує підтримку вже встановлених зв’язків між навчальними закладами І-ІІІ рівнів акредитації Ріпкинщини та університетом, а також створення нових задля плідної співпраці та найкращого інформування майбутніх абітурієнтів – земляків про умови вступу і переваги навчання в НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського». У роботі з майбутніми абітурієнтами особлива увага приділяється школярам, які приймають доленосне рішення у своєму житті – вибір професії, а отже, потребують допомоги не лише від батьків і вчителів. Саме викладачі вищого навчального закладу формують ціннісну орієнтацію молоді у професійному самовизначенні із акцентом на особливості майбутньої кваліфікації.

Олександр Литвин у вступному слові розповів про допомогу Ріпкинського відділення малій Батьківщині, про участь земляків у розбудові Ріпкинщини. Завідувач кафедри конструювання верстатів та машин доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Струтинський, доценти кафедри, кандидати технічних наук Олександр Литвин, Оксана Юрчишин і старший викладач, кандидат технічних наук Андрій Гаврушкевич поспілкувалися з учнями, надали інформацію про переваги та принади навчання в університеті, презентували відео і фото про студентське життя. Відбулася цікава розмова про актуальність здобуття спеціальності «Галузеве машинобудування» спеціалізації «Комп’ютеризоване проектування верстатів, роботів та машин» в умовах модернізації економіки України і про важливість інженерного напрямку підготовки та комп’ютерної грамотності для сучасної молоді. Усі учасники зустрічі були запрошені на екскурсію до Києва, на день відкритих дверей НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» у березні цього року.

Гостям зі столиці продемонстрували напрацювання та здобутки школи, обладнання класів фізики, інформатики (їх аж три), географії та початкових класів, музеїв.

Ріпкинська школа №2 вибрана для зустрічі тому, що в ній сильна фізико-математична підготовка, крім того, школа залучена до проекту Smart Kids, що дозволило відкрити в ній одразу вісім класів, облаштованих інтерактивними комплексами з вбудованими освітніми програмами.

Діти, світ навколо яких з кожним днем все більше комп’ютеризується, повинні використовувати в навчанні всі можливості сучасних технологій. Їх застосування в освіті є логічним і цілковито виправданим. Де, як не в закладах освіти, потрібно формувати у дітей розуміння, що електронні ресурси не є заміною реального життя, проте є зручним засобом для отримання інформації, вони оптимізують процес навчання, відкривають безмежний простір для розвитку здібностей. Проект Smart Kids передбачає використання інтерактивних педагогічних ігор для вивчення всіх базових предметів у початковій школі: математики, навчання грамоти та іншого. Перевагою ігрової форми є звичність цього виду діяльності для молодших школярів, наочність, об’єктивність оцінювання, легке поєднання з традиційними засобами навчання, цілковита відповідність шкільній програмі.

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері та заклала основи подальшої співпраці.

Потім гості з Києва відвідали Ріпкинську гімназію. При спілкуванні школярі познайомилися з особливостями навчального процесу НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», особливостями вступу до нього, перспективами сучасного машинобудування та інженерної діяльності.










За повідомленням Ріпкинського відділення
товариства "Чернігівське земляцтво" у Києві